петък, 21 май 2021 г.

Паприкаш

 

Понеделник

 Продукти:

- 1 кг месо (телешко, овнешко или пилешко);
- 80 г свинска мас;
- 300 г крумид лук;
- 12 г червен пипер;
- 240 г домати;
- 160 г сметана (или кисело мляко)
- 1 супена лъжица брашно;
- сол и чесън на вкус.
 


Начин на приготвяне:
 
    Лукът се нарязава и се запържва в маста до омекване. Прибавя се червеният пипер и по желание чесън. Месото се нарязва на парчета около 3х3 см (пилешкото се разкъсва по ставите), прибавя се към лука и се изпържва на силен огън. Към изпърженото месо се добавят нарязаните на колелца домати, посолява се и ястието се задушава на слаб огън до готовност. Подправя се със сос от сметана (кисело мляко) и брашно и отново се кипва. Сервира се с тестени топчета или с варени картофи. 
 
  
    P.S. Аз използвах телешко месо и кисело мляко и както се вижда от снимката съм сложила магданоз и сухар вместо тестени топчета или картофи.
    P.P.S. Рецептата е от книгата "......" стр. 


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар